« Новини

АЛКАЛОИД се присъедини към БГФармА

07 Април 2023

„АЛКАЛОИД“ АД е компания, която повече от осем десетилетия работи в областта на производството на лекарства, козметични и химически продукти и преработката на растителни суровини.

„АЛКАЛОИД“ АД е акционерно дружество с над 5000 акционери физически и юридически лица, което се състои от три производствени центъра: Фармацевтични продукти и химикали, Козметика и Билки. В Република Северна Македония има две дъщерни дружества, както и 20 дъщерни дружества и представителства в чужбина (Сърбия, Черна гора, Косово, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния, Хърватия, Словения, Швейцария, България, Турция, Украйна, Руската федерация, САЩ и Великобритания).

Производството на висококачествени, ефикасни и безопасни лекарства (над 300 бранда) чрез прилагане на принципите на добра производствена практика (GMP), за които търговската марка „АЛКАЛОИД“ е символ на високо ниво на безопасност, се доказва и при редовни инспекции от съответните държавни инспекционни служби от Република Северна Македония и в чужбина.

Прочетете повече тук