« Новини

Зентива България, член на БГФармА, като социално отговорна компания, пое хуманната инициатива да помогне на Украйна с жизненоважни лекарства

29 Март 2022

Зентива България, член на БГФармА, като социално отговорна компания, пое хуманната инициатива да помогне на Украйна с жизненоважни лекарства. В тази връзка Зентива България си сътрудничи с Българския Червен кръст, който се ангажира да предостави 12 000 опаковки лекарства от списъка на Украинския Червен кръст, споделен със здравните власти на ЕС. С помощта на екипа в България, както и активното участие на Юлиян Цветанов – Управител и Елина Кършелова- Ръководител на научните въпроси, успяхме да реагираме изключително бързо и да спазим всички нормативни изисквания и изисквания за съответствие. В България Zentiva е първата компания, която дарява лекарства с рецепта в помощ на Украйна.

Гордеем се, че този акт беше признат както от БЧК, така и от Българския фармацевтичен съюз. Зентива България благодари на екипа на HQ (Томас Пала и Бети Сорфова) за това, че са #бързи и #отговорни, както и за усилията на местната верига за доставки и логистика, без които инициативата нямаше да се осъществи.

Сътрудничеството ни с БЧК ще продължи с включването на всички служители в други инициативи, свързани със стартирала кампания за събиране на необходими в Украйна дарения в натура (дрехи, обувки, топли одеяла, хигиенни материали и други).

Доволни сме от това, което правим и се чувстваме доволни от нашата помощ.

#WeHelpUkraine