« Новини

БГФармА прие единодушно през месец юли фармацевтична компания Дансон като пълноправен член

17 Юли 2020

Българската генерична фармацевтична асоциация прие единодушно през месец юли фармацевтична компания Дансон като пълноправен член!

ДАНСОН е фармацевтично ориентирана холдингова компания, основана в България през 2015г., от професионалисти с дълъг опит. Основната дейност е производство, маркетиране и дистрибуция на лекарствени продукти, хранителни добавки и козметика. ДАНСОН е фирма с богато продуктово портфолио, която се превръща в предпочитан партньор за много клиенти както на българския, така и на редица чужди пазари.

Философията на компанията е  разработването и предлагането на висококачествени продукти в сферата на опазването на човешкото здраве. Основните пазари, на които ДАНСОН е представен и има успешно присъствие с продуктите си са: България, Русия, Беларус, Украйна, страни от Централна Азия - Казахстан, Киргизия, Узбекистан, Таджикистан, страни от Кавказкия регион - Грузия, Армения, Азербейджан, страни от Прибалтийския регион.

ДАНСОН като социално отговорна компания непрекъснато инвестира в изграждането и разширяването на своя екип.

В ДАНСОН работят доказани специалисти в сферата на фармацията, които се грижат за постоянното обновяване и разширяване на продуктовото портфолио.

Служителите на ДАНСОН са екип от съмишленици, които гледат в една посока – създаване на продукти, които помагат на хората да се радват на отлично здраве, самочувствие и качество на живот.

През последните четири години компанията инвестира над 50 милиона лева в изграждането на нова производствена площадка с обособени участъци за производство на течни стерилни и нестерилни лекарствени форми, полутвърди и биологични продукти, модерен логистичен комплекс, R&D лаборатория, оборудвана с най-съвременната апаратура.

Под ръководството на Дансон са компаниите Ветпром АД, ФЗ Милве АД, Данафа Фармасютикъл (Дананг, Виетнам); Доминанта - Сервис и Доминанта - Фармацевтический логопарк в Москва.

В Дансон и компаниите от групата са въведени всички международни стандарти за качество, свързани с производството и разпространението на лекарствени продукти, хранителни добавки и козметични продукти.